Serious gaming zorgt voor betekenisgeving, wellness en intrinsieke motivatie door ‘simpel’ iets uitdagend en leuk te maken. Spellen ontstressen en geven een goede uitlaatklep voor creativiteit en gezond redeneren. Daarnaast kan serious gaming ervoor zorgen dat wat je samen leert beter beklijft. Serious gaming kan incidenteel ingezet worden of een vast onderdeel van het werk worden gemaakt. Het allermooiste, het kan bottom-up meegroeien met je bedrijf en werknemers… en misschien zelfs met je klanten.

Hieronder vind je het volgende:

  • Train de Trainer: SpelBazen!
  • Lezing/seminar Serious Gaming
  • Een professionele Spelbaas op bezoek?

Train de Trainer: SpelBazen!

Een gezonde en stimulerende bedrijfscultuur door spelletjes te spelen?

Voorbeeld: Het door Sanderdeneef.nl ontwikkeld ‘de Mol’ spel (gebaseerd op WIDM bekent van TV), waarbij je je collega’s leert inschatten, kritisch en creatief denken bevordert en vooral lol hebt.

In deze training wordt de deelnemer de officiële SpelBaas op het werk. Samen met je persoonlijke trainer maak jij in een handomdraai een spel of challenge voor elk probleem. De focus van deze training zal vooral liggen op het verbeteren van softskills op de werkvloer.

Het belang van softskills is niet te onderschatten. Want in elk bedrijf is goede samenwerking, communicatie, motivatie en timemanagement van groot belang. Elke softskill kan een uitgangspunt zijn van je challenge. Je leert kijken als spelontwerper en ziet al snel de mogelijkheden waarmee de samenwerking binnen jullie organisatie kan worden verbeterd.

Tijdens de training zal voor de toegankelijkheid vooral gedacht worden aan analoge gamification en in mindere mate aan digitale gamification. Dit heeft het voordeel dat je de uitdaging tastbaar en overzichtelijk maakt. Niet alleen gaan we in op hoe je een serious game inhoudelijk opzet, maar ook hoe je het visueel ontwerpt. Je leert denken in duidelijke doelen, resultaten en een stukje storytelling en design.

Het hoofddoel van de training is om met nieuw ‘gereedschap’ spontaan spellen te creëren die verrassen, uitdagen en mensen samen laten komen.

Wat kan je tijdens de training verwachten?

  • Hoe je spelelementen kan inzetten voor het verhogen van motivatie op de werkvloer.
  • Hoe spellen softskills kunnen aanscherpen.
  • Wat voor spellen er allemaal zijn en hoe en wanneer je ze inzet.
  • Hoe je bestaande spellen gemakkelijk en snel ombouwt naar eigen soft skill leerspellen.
  • Hoe je spellen kan gebruiken om afdelingoverstijgend te werken.

Prijzen en opties

Online training 
Dieper duiken in de kracht van serious gaming.

Wat: Persoonlijke training.
Hoe: via WhatsApp video oproep of andere voice chat software.
Tijd: 240 minuten.
Niveau: Vooraf wordt voorkennis bepaald via een intakegesprek.
Kosten: €300,-

Workshop Spelbazen!
Introductie serious gaming op het werk.
Wat: Groepstraining.
Waar: Op locatie naar keuze.
Tijd: In overleg.
Niveau: Vooraf wordt voorkennis bepaald via een intakegesprek.
Kosten: Op aanvraag.
Lezing/seminar Serious Gaming

Meer weten over Serious Gaming? Of zoek je een interessant thema voor een bedrijfsevent? Ik kom graag langs als enthousiaste en gemotiveerde spreker, programmamaker en/of workshopleider.

Een professionele Spelbaas op bezoek?

Liever een professionele spelbaas op bezoek? Dan kom ik persoonlijk langs om een serious game of training op maat te maken. Ik zorg voor ready to use softskills en/of hardskills games.