SERIOUS GAME THINKING

Serious gaming en game-based learning zijn in populariteit aan het stijgen en na deze masterclasses ben jij de officiële SERIOUS GAME THINKER op jouw werkplek. Je leert welke spelmechanieken er zijn en hoe ze leerprocessen en gedragsverandering op jouw werkplek kunnen ondersteunen. Daarnaast neem je aan het eind van de masterclasses een eigen spelconcept mee naar huis!

Tijdens de masterclasses SERIOUS GAME THINKING zal de aandacht uitgaan naar analoge spellen. Hierdoor is het spel tastbaar en overzichtelijk. We gaan in op hoe je een spel inhoudelijk opzet. Je leert denken in heldere doelen, resultaten, een stukje storytelling en design waardoor je spel duidelijk is voor de spelers. 

Het hoofddoel van de masterclasses is jou het gereedschap geven om met spellen te creëren, te verrassen, uit te dagen en mensen samen te laten komen. Door het gebruik van bestaande spellen en spelmaterialen van pionnen tot lego ontstaat in een handomdraai een schatkamer aan mogelijkheden. Zo kan je spel laten zien hoe een bedrijfproces werkt of hoe de context van leerdoelen zich weerhouden tegenover de werkelijkheid. Het hoofddoel is om jou het gereedschap te geven om een zinvol spel te maken voor jouw werkplek. 

Wat beheers je na deze masterclasses?

 • Je weet welke stappen er nodig zijn om een spel op te zetten.
 • Je weet welke spelmechanieken er zijn en herkent deze in bestaande spellen.
 • Je weet spelmechanieken in te zetten om zinvolle spel ervaring op te zetten rondom jouw werkveld
 • Je weet feedback toe te passen en denkt procesmatig en iteratief.
 • Je weet hoe je anderen kan helpen om een spel op te zetten 
 • Je weet de basisbeginselen van design.
 • Je weet de basisbeginselen van storytelling.

Wat is de opbrengst van de masterclasses?

Je neemt kennis en je eigen spelconcept mee naar huis met feedback van een professionele gamedesigner om de volgende stap te maken op jouw werkplek. Na afloop van de masterclasses krijg je een certificaat.

Masterclasses

SERIOUS GAME THINKING: Sessie 1

Groots denken door klein te beginnen. 

Wat is game thinking? Welke wereld zit er achter spellen? In sessie 1 doorgronden wij wat een serious game is en wat het betekend om er een te maken. Waarbij we richten op zowel op het design en inhoud van spellen.

SERIOUS GAME THINKING: Sessie 2 

Game thinking toepassen op omgevingverbetering en gedragsverandering. In deze masterclass laat ik zien hoe Game thinking op kleine en grote schaal impact kan hebben op mens, natuur en leer- en werkomgeving. Waarbij we de focus leggen op spellen, speldoelen en spelmechanieken die echte veranderingen teweeg kunnen brengen.

In deze sessie is het doel om een kern van jouw spelconcept af te hebben.

SERIOUS GAME THINKING: Sessie 3

Toegevoegde waarde van technologie en afronding spelconcept.

Deze sessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel onderzoekende we de toegevoegde waarde om technologie en online spelmechanismes toe te voegen aan je serious game. Hoe zet je trends en moderne technologie in om het juiste publiek met de juiste inhoud te verbinden? 

In het tweede deel zal er aandacht zijn om je spel van gedegen uitleg te voorzien. Zodat jij echt naar huis kan gaan met een sterk spelconcept.

Masterclasses SERIOUS GAME thinking
Introductie serious gaming/game based learning op het werk.
Wat: Groepstraining.
Waar: binnenkort
Tijd: binnenkort
Niveau: beginners
Kosten: binnenkort


  Lezing/seminar Serious Gaming

  Meer weten over Serious Gaming? Of zoek je een interessant thema voor een bedrijfsevent? Ik kom graag langs als enthousiaste en gemotiveerde spreker, programmamaker en/of workshopleider.

  Een professionele Spelbaas op bezoek?

  Liever een professionele spelbaas op bezoek? Dan kom ik persoonlijk langs om een serious game of training op maat te maken. Ik zorg voor ready to use softskills en/of hardskills games.