Welkom op de officiële ‘CodeMakers 3D’ pagina

Een strategisch educatief bordspel dat beginnende techneuten leert nadenken in de grondbeginselen van programmeren, game design en 3D-printen.

Als speler ga je ‘code schrijven’ om de ander te verslaan. Gelukkig zitten de codes al in het spel zodat je ze alleen nog in juiste volgorde moet leggen. Weet ook dat jij en je tegenstander elke code dubbel hebt.
Het spel is gemaakt om met jouw ervaring (XP) mee te groeien terwijl jij het spel uitbreidt. Lukt het jou om te plannen, creatief te zijn en je tegenstander te verslaan?

Wist je dat delen van dit spel gemaakt zijn met een 3D-printer? Al deze 3D ontwerpen zijn gemaakt in het gratis online programma Tindercad (www.tinkercad.com). De maker van dit spel daagt je graag uit om niet alleen te denken als speler, maar ook als MAKER! Dit spel kan als schoolproject worden ingezet waarbij de hele klas aan de gang gaat met het spelen en het uitbreiden maken van dit spel. Alles zal dan ook met de hand gemaakt, geprint of gecodeerd worden. Zo is ‘CodeMakers 3D’ een goede instap om (offline) coderen te oefenen en een stap te nemen richting 3D-ontwerp en 3D-printen.

Meer weten? Neem contact op om mogelijkheden en prijzen te bespreken.