Welkom bij ‘CodeMakers’. De eerste Game-Based Learning spellen dat de speler actief vraagt om als MAKER na te denken.

Met deze educatieve bordspellen reeks leer je de basis van programmeren, game design en 3D-printen en heeft zelfs een uitstapje naar lasersnijden/graveren.

CodeMakers kan als schoolproject worden ingezet waarbij de hele klas aan de gang gaat met het spelen en het uitbreiden maken van een spel. Techniek en technologie word toegepast om het spel aan te passen en te verbeteren. Zo zijn de ‘CodeMakers spellen’ een leuke start om te beginnen of door te gaan met 3D-ontwerp en 3D-printen.

GAMES EN TECHNOLOGIE IN DE KLAS.
Kennis van techniek en technologie wordt steeds belangrijker in vrijwel elk werkveld. 3D-printen speelt al een belangrijke rol in de bouw, zorg en wetenschap en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Ook de vraag naar bouwers, programmeurs en out-ofthe-box denkers zal steeds groter worden. Doormiddel van spellen als CodeMakers 3D wordt er kennis gemaakt met:

• Game Thinking: Einddoel, structuur en ‘spelregels’.
• Design Thinking: Probleemoplossend denken.
• Techniek en technologie: Starten met programmeren, 3D-printen en ontwerpen of zelfs lasercutting/graveren en robotica.

Aanbod CodeMakers 3D

Train de Trainer & Onderwijsproject

CodeMakers is er in een Train de trainer workshops/Masterclasses voor leerkrachten. Hierbij richten we op wat Game Thinking & Technologie in de klas kan betekenen. Tijdens de workshop zullen diverse (spel en tech) materialen aanwezig zijn. Wat neem je mee? Aan het einde heb je een duidelijk idee hoe jij kan starten met tech & games in de klas.

Het is mogelijk om een CodeMaker spel in te zetten als onderwijsproject (projectweek). Dit kan als voor en/of natraject worden ingezet na het volgen van een Train de trainer workshop/masterclass.

Neem contact op om mogelijkheden en prijzen te bespreken.


Hoogbegaafde Leerlingen op hun niveau uitdagen?

Voor de echte doelzoekers, jonge uitdagers en hoge grenszoekers kan dit spel echt een uitkomst zijn. CodeMakers 3D geeft duidelijkheid en daagt uit om door te denken. Door de veilige omgeving van een spel kan er uitgebreid onderzocht en uitgeprobeerd worden in een duidelijke context met eindresultaten.