Welkom bij ‘CodeMakers 3D’. Het eerste educatieve bordspel dat de speler actief vraagt om het te modificeren.

Met dit educatieve bordspel leer je de basis van programmeren, game design en 3D-printen.

De hoofdonderdelen van dit spel zijn gemaakt met een 3D-printer. Al deze 3D-ontwerpen zijn gemaakt in Tindercad (www.tinkercad.com). De maker van dit spel daagt je graag uit om niet alleen te denken als speler, maar ook als MAKER! Dit spel kan als schoolproject worden ingezet waarbij de hele klas aan de gang gaat met het spelen en het uitbreiden maken van dit spel. Alles zal dan ook met de hand gemaakt, geprint of gecodeerd worden. Zo is ‘CodeMakers 3D’ een goede instap om (offline) coderen te oefenen en een stap te nemen richting 3D-ontwerp en 3D-printen. Ook krijgen 21ste-eeuwse vaardigheden veel aandacht waardoor de leerling optimaal voorbereid word op de toekomst.

Aanbod CodeMakers 3D

Train de Trainer

CodeMaker 3D is er ook in een train de trainer workshop voor leerkrachten. Hierbij richten we op wat Game Thinking & Technologie in de klas kan betekenen. Tijdens de workshop zullen diverse (spel en tech) materialen aanwezig zijn. Aan het einde van de workshop het je een duidelijk idee hoe jij kan starten met tech & games in de klas.

Neem contact op om mogelijkheden en prijzen te bespreken.


CodeMakers 3D in de klas

Het spel is er in workshop, lessenreeks of periode project format.
Het spel heeft 5 levels*.

Level 1 en 2: PO & VO
Deze levels laten je in doormiddel van 2 á 3 lessen kennismaken met het spel en de grondbeginselen van coderen.

Level 3 en 4: PO & VO
Deze levels laten je in een lessenreeks dieper ingaan op ontwerpend leren. Hiernaast zul je kennis maken met grondbeginselen van 3D-ontwerpen en 3D-printen.

Level 5: VO bovenbouw
Dit eindbaaslevel is een periode vullend project. Hierbij wordt technologie (3D-printen, coderen en eventueel VR/AR) ingezet om het spel te transformeren naar iets nieuws. Leerdoelen kunnen aan het proces gekoppeld worden.

*Dit spel is vol in ontwikkeling en zeer mogelijk zullen er in de toekomst meer spellen of bonuslevels komen,


Leerlingen op hun niveau uitdagen?

Voor echte spelliefhebbers, jonge onderzoekers en hoge grenszoekers kan dit spel echt een uitkomst zijn. CodeMakers 3D geeft duidelijkheid en daagt uit om door te denken.