Pionieren of het boerenverstand gebruiken?

Er lijken nu twee reacties gaande op de veranderingen die plaatsvinden in het onderwijs. Aan de ene kant heb je de pioniers. Mensen die het liefst alles achterlaten en op zoek willen gaan naar nieuwe bestemmingen.Aan de andere kant zijn er de mensen die zich beroepen op het boerenverstand.

Een mentaliteit die uitstekend de waan van de dag de wind uit de zeilen neemt, maar nauwelijks van zijn ‘land’ afkomt. Soms lijkt het alsof je partij moet kiezen voor één van deze twee uiterste.

Waar kies ik voor? Ik ben nooit iemand geweest die voor de makkelijk uitweg koos. Ik kies daarom een ander soort verstandhouding: Een ‘schippers-verstand’. Ofwel; De durf om de reis aan te gaan zonder de uitdagingen van die reis niet te onderschatten. Geen moment je oog af te wenden van waar je bent en waar je naartoe gaat. Het lef om koerscorrecties uit te voeren als daardoor je reis gunstiger wordt. Een denkstijl waar techniek beheersing, ervaring, gezond verstand en het verlangen om nieuwe bestemmingen te bereiken de boventoon voert.

Wie durft er met mij mee te varen naar nieuwe bestemmingen? Wie durft het avontuur aan te gaan?

Als onderwijs innovator spreek ik veel met docenten op alle onderwijsniveaus. Ik help met coördineren, navigeren en implementeren… en als het moet, inspireren.
Ik organiseer en verzorg co-creatie sessies, workshops, gastlessen/demonstratie lessen, presentaties.

Ga naar www.keepgearingup.online of neem contact met me op via info(at)sanderdeneef.nl


Heilige onderwijs huisjes

Dit is een serie #heiligeonderwijshuisjes en is bedoeld om te provoceren en discussie uit te lokken.

Als je wilt mag je ze gebruiken om stof in je buurt, of eigen hoofd, te doen opwaaien.
Heb je ook een rake stelling die tegen een ‘heilig onderwijs huisjes’ schopt. Hoor ik ze graag.